donderdag 25 oktober 2012

pink ribbon, mestvorken en brandende fakkels

naar aanleiding van het blog dat de laatste tijd verschijnt op vele fb paginas over het wel en wee van inkomsten van pink ribbon schrijf ik dit blog.
lees hier een veeeeel besproken blog over " the bad side of pink ribbon"
http://www.spaink.net/2011/11/17/pink-ribbon/

ik heb even onderzoek gedaan en gevraagd aan pink ribbon wat hiervan waar is. zij ontkennen alles en nog meer .
Kijk, je moet je voorstellen dat heel veel van de merchendise en de sterren dit allemaal gratis doen net als de spotjes op tv.
Dat begrijpt iedereen denk ik wel.

ik heb ik tegenstelling tot de rest me ff een potje zitten schamen...
want , ik was net zo boos!
ik was boos op pink ribbon dat ze zo met " ons" geld omgingen. jaaa! die pink is ook gewoon een zakkevuller! een beetje armbandjes en shawltjes maken en verkopen! en mensen in dienst nemen enzo! en ik ook maar dingen roepen als schaam je pink ribbon! over de kale rug van een ander!
want hoe duuurrrf je op te komen voor vrouwen 1 of geen tiet hebben en dan ook nog zeggen dat je ze helpt door armbandjes te verkopen en andere meuk die we met ons " ik-wil-ook-een-pink-armbandje-hipheidsidee " hebben gekocht en we hebben ons laten verleiden om weeeer zon armbandje te kopen! God! en nou blijk " livestrong"
van onze 7voudige tour de france kampioen lance armstrong ons ook al 20 jaar voor de gek gehouden te hebben! zie je nou wel! zie je nou wel ! ik wist het! die amerikanen! NIET te vertrouwen!

weet je wat? ik richt Zelf wel IETS op... want IK kan het altijd beter... Ik weet het namelijk toch altijd zo goed? he? met mn twee gezonde tieten? Die ooit musschien wel es niet meer zo gezond zullen zijn...


maar, gebruik nou es je verstand emmie... ga es niet met die kudde mee die blind in zn woede de kop van pink ribbon afhakt. Die menigte met fakkels en mestvorken in het holst van de nacht schuren afbrand en dieren vermoord?

Die menigte die zich te kort voelt omdat ze zich bedonderd voelen! jaa! laten we met zn allen iemand geloven die dingen speculeerd! Dan gaan we met zn allen die speculaties allemaal zo ineens voor waarheid aannemen en branden we de villa van pink ribbon af! met onze fakkels en mestvorken!
Dat gaan we doen!

En daarna gaan we ons ook afvragen wat de waarheid is! want die speculant heeft dit allemaal bedacht! en nu blijkt het ineens niet waar te zijn! Dus weer de mestvorken en fakkels uit de schuur en ook de speculant eraan...
en dan.. pink ribbon is kapot gemaakt.. ze krijgen geen geld meer van de mensen, want niemand geloofd tegenwoordig nog dat je voor 9,95 een armband kan kopen waarvan iig 4,27 naar pink ribbon stichting gaat en van die 4,27 gaat 60% ( 2,56 dus) gaat naar onderzoek.
En gelijk! hoor ik iedereen die dit leest denken" en die overige euros ? waar gaan die dan heen?! nou!? dat wordt zeker gewoon in hun eigen zak gestopt!! zie je nou wel?!
nou weetje wat grote boze menigte? ik bel ze wel ff.
Gelijk krijg ik een hele aardige vrouw aan de lijn ( hmm ... vreemd.. als iedereen zo negatief doet verwacht je toch een of andere belederende doktersassistente ) die me met veel geduld en onwijs veel opluchting vermeld dat de directrice me morgen even terug belt..
de directeur dus he.. ik vraag me gelijk af hoeveel mensen pink ribbon eigenlijk opbellen want ik krijg gelijk de directeur aan de lijn!


ik verwacht een zeer riante woning in het gooi ( want zoals je hebt kunnen lezen op hun site wonen ze in bussum! en toevallig ik ook!)
dus ik ben heen gefietst in het holst van de nacht met mn fakkel en mn mestvork.
ik verwacht een landhuis
met een aantal tuinmannen en een koffie jufrouw die de nieuwste espresso machine hanteerd en die de hele dag hetzelfde toilet en aanrecht blad poetst met niets minder dan ajax , want huismerk daar doen we niet aan..

Ik verwacht een pink mansion te aanschouwen. Voort eerst in mn leven zou ik dan voet zetten in een heuse pink villa.
Een soort meisjes droom .. met dames die door de inwonende schoonheidspecialiste werden gerestyled, en een vrouwelijke plastische chirurg die alle vrouwen restyled met een of twee nieuwe borsten. allemaal gesponsord door de nederlandsche samenleving.


weet je waar ze zitten?
In een flatje.. Achter de hema. Een soort seniorenwoning.
Ik krijg een gevoel van plaatsvervangende schaamte... emmie emmie toch... dacht je nou werkelijk?!
ja... en eerlijk stiekem hoopte ik het ook.. stiekem hoopte ik voor allll die vrouwen met 1 of geen tiet dat er zon villa voor hun was.. waar ze gerestyled werden.. waar ze nieuwe borsten kregen.. waar ze de lekkerste koffie kregen en waar de tafels naar ajax schoonmaak ruiken...
Want ik en jij hebben geeeen idee! Wij hebben geen idee hoe het is... hoe het voelt van buiten en van binnen. Ik heb geen idee hoe mensen je aanstaren of hoe ze over je praten en ik heb ook geen idee wat pink ribbon nou eigenlijk ECHT doet.

theres only one way to find out!

wordt vervolgd ....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten