ja dat lees je goed!
Ik kwam er een paar jaar geleden al achter maar nu ga ik het onderzoek aan!
nu hebben we het niet over bonbonblok praline,en white crispy, we hebben het over bittere chocolade met minimaal 72% cacao.
Waaruit bestaat de rest dan?
uit water en een likje boter.
thats it!
Toen ik in weesp woonde had ik geen geld maar nog wel een kilo bittere chocolade van swiss liggen en een paar weken lang at ik elke avond soms wel een hele reep bittere chocolade op.
Toen voelde ik me heel schuldig omdat het zo lekker was en ik er zoveel van at .. nu kom ik ergens achter...:
bittere chocolade heeft een suikerspiegelstijging van maar 15%!
in tegenstelling van de melk en witte chocolade die met suikers gevuld zijn en een stijging van 70 of hoger hebben :)
Dus in die weken dat ik dus bittere chocolade at, viel ik dus ook veel af zo der te weten wat de reden daarvan was! want , ik ben een avond snoeper en ik wil dat ook lekker blijven doen en toen dus ook MET bittere chocolade!
Nu heb ik es wat dingen opgezocht over bittere chocolade en wat blijkt?! het is een superfood!
Je hebt er dus baat bij om je af en toe het schompes te eten in bittere chocolade :-p
het:
verlaagd de bloeddruk
bevat anti oxidanten
* Chocolade is goed tegen astma
* Cacao, bevat flavoniden, antioxidanten die zorgen voor een sterkere bloedtoevoer naar de hersenen.( goed voor concentratie , ik at bittere chocolade en speelde patiants)
* Cacao bevat ook veel zwavel en magnesium, die vergroten concentratie en alertheid.( zie!)
* Chocolade kan je gelukkiger maken. Dat komt omdat cacao ervoor zorgt dat de geluk-inducerende stof anandamide langere tijd die blijft in je systeem blijft.
* Chocolade vermindert je angst en stress. Een klinische studie heeft aangetoond dat donkere chocolade de productie van stresshormonen gereduceerd in slechts twee weken!
* Chocolade is goed voor je tanden, de theobromine verbinding in chocolade doodt de bacteriƫn die gaatjes veroorzaken.( poets met chocolade!)
* Chocolade bevat zink, een belangrijk mineraal dat bijdraagt aan de gezondheid van je immuunsysteem, lever, alvleesklier en de huid.
* Chocolade zorgt ervoor dat je bloed gezond blijft, want het bevat het belangrijke mineraal koper.
* Chocolade wordt door velen beschouwd voedingsdeskundigen als de beste voeding voor je hart. (!!!!!! gooi de becel maar weg!!!)
Een studie uitgevoerd in Duitsland toonde aan dat chocolade het risico op hart-en vaatziekten verlaagt, wat ten dele te wijten aan het vermogen van chocolade om de bloeddruk te verlagen.
ok nu je dit weet he, moet je natuurlijk ook weten wat goede bittere chocolade is.
Er zijn namelijk nogal wat soorten ., en in veel soorten worden goedkope ingredienten verwerkt wat de goede eigenschappen van bittere chocolade tegenwerken zoals dierlijk vet.
Als je de goede bittere chocolade wilt kopen ga je uit van RAUWE cacao !
In sommige gevallen hebben ze de cacao gebrand waardoor je een cafeine werking krijgt en dat wil je niet, je wilt serotonine ( verliefdheids stofje) hebben :-D
Als je de duurdere merken haalt bij een biologische winkel, dan ben je er vrijwel zeker van zijn dat er rauwe cacao en cacao boter hebt. vraag in dat geval om veganistische chocolade. Wees dan ook lief voor jezelf en haal een goed product!
Ik zelf koop het bij ekoplaza maar zoals je gelezen hebt, werkte bij mij swiss noir ook ( geen idee wat daar inzat)
ook kan je bittere chocolade met stevia en palmsuiker gebruiken.palm suiker heeft een lage suikerstijging van 35. En wat dacht je van warme magere chocolademelk?
hoe gek het ook is, stevia past ontzettend goed bij chocolade!
Dus lieverds! voel je niet langer schuldig! verdrietig, opgejaagd of gestressed, eet eet eet!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten